Joi, 24 aprilie 2014

Strategia SIF Oltenia: Investim in companii stabile din care sa putem face un exit in urmatorii ani

Actuala conjunctura economica este favorabila investitiilor pe plan intern, motiv pentru care investitiile pe pietele straine nu este o prioritate pentru SIF Oltenia, spune Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia.

“Investim deocamdata pe piata interna, pentru ca actuala conjunctura este favorabila acestei strategii. Cautam sa investim in companiile care consideram noi ca sunt subevaluate, de preferat in cele listate si la care exista posibilitatea realizarii unui exit in viitor. Avem un orizont investitional mediu, deci cautam firme din care am putea face un exit in 2015-2016”, a explicat Ciurezu.

Acesta a zis ca principalele domenii la care SIF Oltenia se uita sunt prestari servicii, alimentatie, farma, banci.

Ieri, societatea de investitii a mai cumparat 1,2% din producatorul de medicamente Biofarm, ajungand sa controleze circa 22% din companie.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe care compania si l-a propus pentru anul acesta, veniturile societatii ar urma sa ajunga la 120 mil. lei, in timp ce profitul a fost bugetat pentru 61 mil. lei. Dupa primele cinci luni ale anului profitul societatii a ajuns la 51,3 milioane de lei.

“Am intrat in 2010 cu disponibilitati apreciabile, in masura in care am acordat si dividende record. Investitiile pe care le putem realiza anul acesta pot depasi cum mult veniturile din buget, in conditiile in care in prezent beneficem de lichiditati de circa 40 milioane de euro. Asteptam doar oportunitatile de a investi acesti bani”, a spubliniat vicepresedintele SIF Oltenia.

Reprezentantul SIF Oltenia mai spune ca accentul este pus pe diminuarea numarului de firme unde SIF-ul detine pozitie de control si cresterea detinerilor in companii listate.

“In ultimul timp am facut mai multe exit-uri si probabil vor mai fi, in masura in care le putem face la un pret bun. Este foarte greu sa gasesti un cumparator. Daca in 2007 eram asaltati cu oferte, acum trebuie sa cautam noi cumparatori. Probabil in 2015-2016 lucrurile vor incepe sa revina la ceea ce a fost in 2007. Eu cred ca economia Romaniei, daca va fi condusa corespunzator, ar putea inregistra plusuri din 2014-2015”, a subliniat Ciurezu.

SIF Oltenia este cel mai mare SIF, capitalizarea bursiera a societatii ajungand la aproape 172 milioane de euro.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu