Luni, 13 ianuarie 2014

Studiu Certinvest: Ce riscuri sunt dispusi sa-si asume investitorii romani

Sursa: despreinvestitii.ro

Cei mai multi investitori au un profil investitional mai degraba caracterizat de aversiune la risc decat iubitor de risc, 65% dintre acestia fiind moderati in ceea ce priveste finantele personale, potrivit unei statistici realizate de firma de administrare a invetitiilor Cerinvest, in randul clientilor proprii.

Astfel, potrivit Certinvest, 65% dintre investitori sunt moderati, 20,5% au un profil investitional prudent, iar 12% au un profil dinamic.

“Intr-o perioada in care prudenta pare sa fie cuvantul la ordine in ceea ce priveste tranzactiile de active financiare, am fost curiosi sa aflam daca exista multi investitori care sunt totusi dispusi sa isi asume riscuri vizand randamente mai atractive. Cum nu exista date oficiale masurate la nivelul intregii tari privind inclinatia sau aversiunea fata de risc a romanilor, am realizat o statistica in randul clientilor Certinvest care si-au completat profilul investitional de pe site-ul InvesTeam”, au precizat reprezentantii Certinvest, pe pagina despreinvestitii.ro

Potrivit datelor firmei de administrare a investitiilor, foarte putini investitori se situeaza la extremele clasamentului, fiind fie conservatori fie agresivi, procentul acestora ajungand la 1,25% in ambele cazuri.

Certinvest le recomanda investitorilor cu un profil investitional moderat, sa includa in portofoliu mai multe clase de active, cu grade diferite de risc, intr-un mix proportionat care sa le asigure echilibrul intre riscul asumat si castigul potential.

Lasati un comentariu