Marti, 07 ianuarie 2014

Target Capital estimeaza un potential de crestere de 24% pentru actiunile Electroarges

Sursa: Target Capital

Analistul societatii de brokeraj Target Capital, Andrei Radulescu, a majorat pretul-tinta la 12 luni pentru actiunile Electroarges (ELGS) la 1,2 lei de la 1,13 lei, mentinand recomandarea de “cumparare”.

Noul pret tinta indica un potential de crestere de 23,7% pentru aceste actiuni fata de ultimul pret de ieri de la Bursa.

Pretul tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF (actualizarea fluxurilor de numerar viitoare)  si comparativa. In ceea ce priveste analiza DCF, analistul a incorporat rezultatele preliminare pe 2010 si a actualizat scenariul macroeconomic.

Electroarges a incheiat 2010 cu un profit net de 7,6 milioane de lei, in crestere cu 182% fata de anul precedent.

Analistul de la Target mentioneaza ca rezultatele companiei s-au situat in linie cu estimarile din scenariul central prezentat in nota de analiza din decembrie.

“Previziunile noastre indicau un EBIT (profit brut -  n.red) de 8,5 mil. lei, iar compania a raportat un EBIT de aproximativ 9 mil. lei”, a subliniat Radulescu.

Aceast a adaugat ca evolutia afacerilor companiei (crestere de 38% in 2010) a fost determinata de expunerea pe pietele externe, care au beneficiat de procesul de relansare economica în urma celei mai severe crize economice din ultimele decenii.

“Spre exemplu, in Zona Euro (principalul partener comercial al companiei) comertul engros cu bunuri de uz casnic si comertul cu amanuntul cu bunuri electrocasnice au reusit sa atinga recent ritmurile de evolutie de dinainte de intensificarea crizei (in T3 2008). In acest context, se mentioneaza dezvoltarea relatiei cu Kaercher (Germania), sau intrarea pe noi piete (Moldova, Italia, Libia sau Spania)”, a precizat Andrei Radulescu.

Analistul remarca totodata politica societatii de reducere a costurilor (marja EBIT a crescut de la 5,1% in 2009 la 8,6% in 2010).

De la nota elaborata in luna decembrie, titlurile ELGS au fluctuat in intervalul 0,94-0,995 lei la Bursa de la Bucuresti. Capitalizarea companiei a crescut in perioada analizata cu 2,1%.

catalin.ciocan@economictimes.ro

 

Lasati un comentariu