Vineri, 11 aprilie 2014

Target Capital taie pretul-tinta pentru actiunile SIF Oltenia. Vezi care sunt noile scenarii privind evolutia actiunilor

Sursa: Target Capital

Analistul societatii de brokeraj Target Capital, Andrei Radulescu, a redus cu 12,5% pretul tinta la 12 luni pentru actiunile SIF Oltenia (SIF5), de la 1,5 lei la 1,312 lei pe actiune, pastrand recomandarea de “mentinere”.

Noua tinta de pret ofera un potential de crestere de peste 26% fata de ultimul pret de ieri de la Bursa. Pretul-tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF (actualizarea fluxurilor de numerar viitoare), comparativa  si alternativa (pornind de la situatia portofoliului la finele lunii iulie). In ceea ce priveste analiza DCF, analistul a incorporat rezultatele pe S1 2011, a redus previziunile cu privire la evolutia  rezultatului pe 2011 si a actualizat scenariul macroeconomic (costul capitalului a fost majorat prin prisma deteriorarii climatului  macro-bursier international).

“Apreciem nefavorabile rezultatele companiei in primele 6 luni ale anului, acestea situandu-se sub estimarile din scenariul nostru central de la update-ul elaborat in luna iulie”, a precizat Andrei Radulescu, senior analist in cadrul Target Capital. SIF Oltenia a incheiat semestrul I cu un profit net de 29,5 mil. lei, in scadere cu 43% fata de perioada similara a anului trecut.

Analistii au mentionat si  2 scenarii alternative cu privire la evolutia actiunilor SIF5 la BVB in perioada urmatoare:

 • intr-un scenariu macro-bursier preponderent favorabil, titlurile SIF5 ar putea creste pana la 2,86 RON, cu etape intermediare la 1,16 lei, 1,312 lei, 1,86 lei, 2,10 lei, respectiv  2,27 lei. Intr-un astfel de scenariu recomandarea devine „cumparare”.
 • intr-un scenariu macro-bursier preponderent nefavorabil, cotatiile SIF5 ar putea scadea pana la 0,79 lei, cu etapa intermediara la 0,83 lei. Intr-un astfel de scenariu recomandarea devine „vanzare”.

De la nota de analiza elaborata in luna iulie,  actiunile SIF Oltenia au fluctuat in intervalul 0,99-1,368 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Capitalizarea companiei a scazut in intervalul analizat cu 22%,  analistii de la Target spunand ca evolutia a fost determinata de deteriorarea climatului macro-bursier  international, in contextul intensificarii crizei finantelor publice din economiile dezvoltate.

4 Comentarii

 1. gigel spune:

  toti analistii vad sifele la cer cu +n% peste cotatiile actuale,niciunu nu da sell pe sife…

 2. gigel spune:

  pardon,are si scenariu nefavorabil de aceasta data.mea culpa

 3. scai spune:

  hahaha, recomanda hold, buy si sell intr-o singura analiza in functie de evolutia macro, cred ca o nimereste sigur !

  Foarte util articol, probabil daca il intrebam pe nea vasile din piata obtineam la fel de multe informatii.

 4. Nar_cis spune:

  Cred ca recomandarea initiala de mentinere este data in functie de scenariile alternative viitoare dupa care se va lua decizia de cumparare sau vanzare…
  Anyway buy & hold is dead….

Lasati un comentariu