Joi, 05 februarie 2015

Topul dividendelor anuntate de companiile de la BVB

Sursa: Broker Cluj

Doua SIF-uri, Transilvania si Moldova (SIF3 si SIF2), ofera cele mai atractive dividende, potrivit unui centralizator al propunerilor anuntate pana acum intocmit de societatea de intermediere financiara Broker Cluj.

Randamentul dividendului SIF3 este de peste 25%, de circa patru ori mai mare fata de dobanda adusa de un depozit bancar pe 12 luni.   SIF Moldova ofera un divident cu un randament de circa 17%.

Cele doua SIF-uri sunt urmate in top de compania de utilitati Transgaz, cu un randament al dividendului de 12,8%.  Urmeaza doua societati mai mici de pe Bursa, vostalpine VAE APCAROM (APC) si Casa de Bucovina – Club de Munte (BCM), cu randamente in fiecare caz de 12%.

Companiile mari de la Bursa dominta totusi in acest an topul celor mai atractive dividende. Astfel, Alro Slatina (ALR) a anuntat ca intentioneaza sa acorde un dividend, care la pretul de la Bursa, ar oferi un randament de 11%. Nici Petrom, cea mai mare companie listata, nu a dezamagit in acest an, si a anuntat un dividend cu un randament de peste 8%. Randamente bune, de 6-7%, ofera si actiunile Transelectrica (TEL) si cele ale Fondului Proprietatea (FP).

Sursa: Broker Cluj

La polul opus, dividende mici ofera BRD si Electromagnetica (ELMA), in aceste cazuri, randamentele nedepasind 2%.

Vezi in tabelele alaturate situatia detaliata a dividendelor anuntate de companiile de la BVB

Un comentariu

  1. Vasi spune:

    Din cate imi amintesc, atat la SIF 2 si 3, cat si la SNP, anul acesta se distribuie cele mai mari dividende de cand aceste societati au fost cotate la bursa!
    In mod sigur la anul nu vor repeta performanta!

Lasati un comentariu