Sambata, 22 februarie 2014

Tradeville: Instrumentele derivate pe marfuri au fost neglijate pana in prezent, dar ele au potential de dezvoltare

Bogdan Barbieru, director dezvoltare in cadrul firmei de brokeraj Tradeville, crede ca evolutia din ultima perioada a preturilor marfurilor la nivel international a determinat din ce in ce mai multi investitori locali sa se intereseze de posibilitatea de a tranzactiona instrumente derivate avand ca active suport marfurile.

Firma de brokeraj este, incepand de azi, market maker la Bursa de la Bucuresti (BVB) pentru derivatele cu activ suport pe pretul aurului denominate in lei.

“Consideram ca instrumentele derivate de tip futures avand ca active suport marfurile au fost neglijate pana in prezent, dar ele au potential de dezvoltare. Evolutia din ultima perioada a preturilor marfurilor la nivel international a determinat din ce in ce mai multi investitori locali sa se intereseze de posibilitatea de a tranzactiona astfel de instrumente”, a declarat Bogdan Barbieru, pentru EconomicTimes.ro.

El a precizat ca Tradeville va analiza posibilitatea de a deveni furnizor de lichiditate si pe alte instrumente si vrea sa inceapa, in parteneriat cu BVB, o serie de seminarii de pregatire a investitorilor.

“Primul pas in colaborarea cu BVB va consta intr-o serie de webinarii avand ca principala tema tranzactionarea instrumentelor financiare de tip futures cu active suport aurul. In masura in care subiectele abordate vor trezi un interes ridicat in randul investitorilor de pe piata de capital vom programa si o serie de seminarii cu prezenta fizica in diverse orase ale tarii. Prin tematica abordata si prin modul de structurare a acestor webinarii ele vizeaza  atat investitorii care au un nivel minim de cunostinte privind tranzactionarea instrumentelor derivate, cat si traderii activi.”, a explicat Bogdan Barbieru.

Din 2007 si pana in prezent, 14.000 de persoane s-au arata interesate de programele gratuite de educare a publicului realizate de Tradeville.

Totodata, seminariile online realizate de Tradeville (webinarii) au atras mai multe persoane decat mediul traditional, numarul lor depasind 10.000 de inscrisi pe an, potrivit datelor oferite de firma de brokeraj.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu