Joi, 23 ianuarie 2014

Tradeville vrea sa construiasca primul ETF local

Foto: Tradeville

Brokerii de la Tradeville, impreuna cu administratorii de fonduri de la Vanguard Asset Management, societate controlata tot de Tradeville,  vor sa construiasca primul ETF local, care ar putea avea ca activ suport un indice al Bursei de la Bucuresti (BVB), potrivit unor surse din piata de capital.

Reprezentantii societatii de brokeraj spun ca proiectul este intr-o faza preliminara si nu pot sa ofere mai multe detalii.

“Tradeville si-a exprimat intentia ca impreuna cu Vanguard Asset Management sa construiasca un ETF local, proiect care sa fie sprijinit si de catre Bursa de Valori Bucuresti”, a precizat Victor Stanila, PR Manager in cadrul societatii de brokeraj.

ETF-urile sunt unele dintre cele mai populare produse de investitii la nivel global, fiind preferate de investitori deoarece le permit sa cumpere un portofoliu diversificat la un cost mult mai redus decat daca ar cumpara titlurile separate. ETF-urile se construiesc, de regula, pe baza unor indici bur­sieri sau a unui cos de actiuni si, spre deosebire de fondurile mutuale, permit investitorilor  sa reac­tio­neze mai rapid la miscarile de la Bur­sa. Investitorii vor putea cumpara ti­tlu­ri ale acestora ca in cazul oricarei ac­tiuni de pe piata si, mai mult, vor putea realiza van­zari „short”, avand in vedere ca ETF-urile pot urmari si evolutia in­ver­sa a activului suport.

Tradeville a fost si prima societate de brokeraj de pe piata locala care a oferit investitorilor posibilitatea sa investeasca in ETF-uri listate pe Bursa din Viena. Acestea ofera expunere pe pietele emergente (BRIC), pietele asiatice, dar si pe marfuri.

In prezent, pe Bursa de la Bucuresti nu sunt listate ETF-uri, dar conducerea BVB a anuntat de mai mult timp care are in plan aducerea pe piata a unor astfel de instrumente.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat recent o serie de modificari ale Codului Bursei de la Bucuresti, astfel incat ETF-urile listate pe bursele din Europa sa poata sa fie listate sip e piata romaneasca.

Lasati un comentariu