Vineri, 27 decembrie 2013

Trif, Carpatica: Nu este doar o zi de scaderi, asistam la o schimbare de trend

Bursa de la Bucuresti (BVB) nu dadea semne de revenire la jumatatea sedintei de astazi, brokerii fiind de parere ca in aceasta saptamana vom asista la o schimbare de trend, dupa parcursul foarte bun din ultimele luni.

“Nu cred ca este ceva care sa se termine intr-o singura zi, adica doar astazi sa vedem scaderi. Ma astept sa asistam la o schimbare de trend in aceasta saptamana, cu scaderi totale ce insa nu ar trebui sa depaseasca un 10% pe indici”, a declarat Marius Trif, directorul societatii de brokeraj Carpatica Invest.

La ora 10:30 BET-FI, indicele SIF-urilor, continua sa scada cel mai mult din piata, pierderea fiind de peste 3%. SIF Transilvania (SIF3) pierdea 3,6%, fiind urmat de SIF Moldova (SIF2) cu o depreciere de 3,2%.

“Pe plan extern au fost cateva stiri negative care au tras pietele in jos, iar investitorii pe plan local au profitat de acest pesimism ca sa descarce. Este o corectie asteptata de ceva timp, avand in vedere ca nu am mai scazut din februarie”, a mai spus Marius Trif.

Si indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, scadea cu 2,6%, puternic afectat de corectia cu 3,1% a titlurilor Petrom (SNP), dar si de cea de 2,5% pe care o aveau actiunile BRD. Scaderile de astazi au venit pe fondul unor rulaje importante, astfel incat la jumatatea zilei lichiditatea totala a BVB era de 23,7 mil. lei (5,7 mil. euro).

ionut.sisu@economictimes.ro

Lasati un comentariu