Duminica, 23 martie 2014

Trimisii Varsoviei vin si vaneaza companiile romanesti chiar de sub nasul nostru. Presedintele Bursei de la Bucuresti, fanul modelului polonez: Asa trebuie sa lupte o tara

Foto: news-poland.com

Polonia, singura tara din regiune care nu a cunoscut recesiunea in acesti ani de criza, a oferit azi un exemplu concret despre ce inseamna sa-ti aperi interesul national, oficiali de rang inalt din aceasta tara venind din nou alaturi de sefi ai bursei din Varsovia, cea mai dinamica piata din regiune, pentru a prezenta avantajele listarii pe piata poloneza, inainte ca statul roman sa aduca pe piata prima companie din programul de vanzari pe Bursa.

Oficialii bursei poloneze nu spun in mod direct ca “vin” dupa companiile din energie la care statul roman urmeaza sa vanda actiuni pe bursa, dar mesajul lor este clar: dupa Fondul Proprietatea, “perla” bursei din Bucuresti, care asigura mai multe de jumatate din lichiditatea pietei si care si-a exprimat deja intentia sa se listeze si la bursa din Varsovia, urmatoarele pe lista sunt companiile mari care se afla inca sub controlul statului.

“Suntem o bursa. Si mentinem relatii de business. Asta este aria noastra de activitate”, a declarat dr. Lidia Adamska, membru al board-ului Bursei din Varsovia, intrebata daca oficialii bursei poloneze au initiat discutii cu reprezentantii Guvernului roman pentru a incerca sa-i convinga sa listeze companiile de stat la Varsovia.

Citeste articolul integral pe Fin.ro

Lasati un comentariu