Duminica, 18 mai 2014

Tudor Chirila: Ma gandesc sa investesc in actiuni Intel si Yahoo!. Intel o sa creasca ca urmare a dezvoltarii pietei televizoarelor 3D

Foto: BVB

Tudor Chirila, solistul trupei Vama, spune ca analizeaza in prezent posibilitatea realizarii unei investitii in actiunile companiilor  Intel si Yahoo!, intentionand ca 30-40% din portofoliul lui sa fie plasat in actiuni din sectorul tehnologic.

Tudor Chirila a intrat in atentia pietei de capital locale anul trecut dupa ce a cumparat un pachet de actiuni ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pe care l-a vandut ulterior aproape in intregime.

“La BVB mai am un pachet de actiuni doar cat sa fiu actionar. In schimb, ma gandesc sa investesc in actiuni Intel, care cred ca o beneficieze de cresterea cererii pentru procesoare pe piata televizoarelor 3D. Acest lucru corelat cu cresterea economica asteptata pentru urmatorii doi ani ma astept sa faca din investitia Intel un pariu castigator”, a declarat Tudor Chirila, pentru EconomicTimes.ro.

Chirila mai spune ca urmareste si compania Yahoo!, la care a mai avut si in trecut actiuni.

“La Yahoo! s-a schimbat presedintele executiv de mai mult timp dar rezultatele au intarziat sa apara. Ma astept totusi ca aceasta companie sa mai ofere surprize si sa lanseze la un moment dat produse noi pe piata”, a adaugat Tudor Chirila.

Artistul mai are in prezent doar investitii mici pe piata americana.

“Mai detin niste optiuni PUT pe indicele Dow Jones, care crescuse pana in 11.000 de puncte si impreuna cu brokerul cu care lucrez ne asteptam sa scada. Dar si in acest caz este o investitie mica, nesemnificativa. Regret in schimb ca nu am avut actiuni Apple care au reusit sa-si depaseasca maximele istorice chiar si in criza”, a precizat solistul trupei Vama. Optiunea put este un produs derivat care da cumparatorului, dreptul dar nu si obligatia de a vinde activul de la baza contractului la un pret prestabilit, in cadrul unei perioade de timp predeterminate. Indicele american Dow Jones a crescut pana la o valoare de peste 11.100 de puncte.

In pofida cresterilor importante pe care l-au inregistrat actiunile romanesti de la inceputul anului, Chirila spune ca in continuare nu este tentat sa investeasca pe bursa locala.

“Deocamdata nu sunt tentat de investitii pe piata romaneasca, pentru ca e o piata foarte mica. La noi se fac bani pe ponturi si eu nu am ponturi”, spune Tudor Chirila.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu