Vineri, 11 aprilie 2014

Un sfert din investitorii activi pe piata de la Sibiu au tranzactionat in mai pe indicele american Dow Jones

Sursa: Sibex

Desi a fost lansat doar de patru luni, contractul futures pe indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a reusit sa ajunga pe locul al doilea in topul de lichiditate al Bursei de la Sibiu (Sibex), dupa derivatul pe SIF Oltenia, cu aproape 83.000 de contracte in acest an.

In luna, contractul futures pe Dow Jones a atins un nou nivel record, investitorii de la Sibiu tranzactionand 35.820 de contracte, in crestere cu 27,5% fata de luna precedenta. Practic, in fiecare zi s-au incheiat, in medie, aproape 1.800 de contracte. Potrivit datelor furnizate de Sibex, cea mai mare pondere in acest volum a revenit scadentei iunie, cu 33.444 de contracte. Valoarea tranzactiilor cu acest contract s-a ridicat la 375,5 milioane de lei.

„Avand in vedere faptul ca doar un sfert din investitorii activi pe piata SIBEX au tranzactionat in luna mai pe contractul DEDJIA, sunt foarte optimist in ceea ce priveşte viitorul acestui produs la SIBEX, şi cred ca, in cursul acestui an, vom atinge un volum de 5.000 contracte/zi”, a declarat Darius Cipariu, directorul general adjunct al Sibex.

Pe piata de la Sibiu, derivatul pe Dow Jones de tranzactioneaza conform unui program prelungit pana la ora 19:00, investitorii avand posibilitatea de a tranzactiona pe o perioada extinsa de timp, simultan cu pietele de pe Wall-Street.

Sibex a lansat contractul pe Dow Jones in 22 ianuarie 2010, obtinand un contract de sublicentiere de la CME Group, care detine licenta exclusiva pentru acest contract futures.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu