Duminica, 23 martie 2014

Update: Mark Mobius, Franklin Templeton: Abia asteptam sa aducem experienta Templeton in tarile emergente si de frontiera si sa descoperim noi oportunitati in Romania

Mark Mobius, Presedinte Executiv Franklin Templeton Foto: Franklin Templeton

Franklin Templeton a devenit oficial administratorul Fondului Proprietatea

Americanii de la Franklin Templeton Investments au devenit, incepand de azi, administratorii oficiali ai Fondului Proprietatea (FP), dupa ce decizia actionarilor FP a fost publicata in Monitorul Oficial.

“La Franklin Templeton stim cat sunt de importante analiza si rabdarea atunci cand vrei sa separi o investitie de un plasament care iti aduce valoare. Abia asteptam sa aducem experienta Templeton in tarile emergente si de frontiera si sa descoperim noi oportunitati atractive in Romania”, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton, intr-un comunicat de presa.

Franklin Templeton a castigat in luna iunie a anului trecut selectia prin care a fost ales administratorul Fondului, insa abia pe 6 septembrie 2010 actionarii FP au aprobat numirea companiei americane de administrare a investitiilor ca administrator unic al Fondului.

Grupul Franklin Templeton trebuie sa depuna solicitarea de admitere la tranzactionare a Fondului Proprietatea pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pana cel tarziu in data de 22 decembrie. Termenul este practic de 90 de zile lucratoare de la data inregistrarii Fondului la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si a inceput sa curga din data de 18 august.

Pe bursa de la Viena, unde se tranzactioneaza certificate derivate pe actiunile Fondului Proprietatea (warrant), s-a realizat astazi o noua tranzactie, care a dus la o scadere a pretului unui contract, de 11%. Ultima tranzactie a fost realizata la 63.000 de euro pe contract, nivel care evalueaza o actiune FP la 0,537 lei pe unitate.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul bursei din Viena, fiecare detinator de certificate derivate pe titlurile FP va primi sub forma de dividende 40.800 de lei de contract, (circa 9.600 de euro).

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu