Vineri, 11 aprilie 2014

Urmeaza noi minime in octombrie? Brokerii romani spun ca nu

Brokerii romani sunt de parere ca piata locala de capital nu va atinge noi minime in luna octombrie, acestia considerand ca principala problema a Bursei este lichiditatea scazuta si lipsa interesului investitorilor.

Ieri, EconomicTimes.ro a publicat opinia unui analist american, potrivit caruia investitorii ar trebui sa-si reduca expunerea pe unele active, asteptandu-se ca indicele american S&P 500 si cotatia aurului sa atinga un minim in octombrie.

“Nu cred ca vom vedea noi minime in octombrie. Minimele care au fost atinse in primavara anului trecut nu vor fi atinse, iar minimele de anul acesta ar putea fi atinse doar daca vedem scaderi foarte mari pe piata americana”, a declarat Octavian Dragolea, director in cadrul societatii de brokeraj IFB Finwest.

Acesta a mai adaugat ca nici nu conteaza foarte mult directia in care se va indrepta piata atat timp cat “nu avem piata”, investitorii preferand sa stea in expectativa.

Minimele de anul acesta au fost atinse de indicii Bursei de la Bucuresti in luna mai, de atunci insa indicele BET a crescut cu 16%, in timp ce SIF-urile au recuperat 24%.

Faptul ca foarte multi analisti si traderi vin cu previziuni pesimiste este cauzat de datele macro mai putin favorabile care au venit dupa ce companiile au anuntat rezultate semestriale bune. Totusi, luand in considerare informatiile existente la acest moment, eu personal nu vad situatia atat de dramatica. Daca apar alte stiri negative, atunci este o alta discutie, dar in momentul de fata, cu stirile de la acest moment, nu cred ca vom avea minime in octombrie”, a declarat Darie Moldovan, directorul de tranzactionare al Broker Cluj.

Robin Griffiths, analist tehnic in cadrul firmei Cazenove Capital din Londra, citat de CNBC, preciza ca acum intram in ceea ce in mod normal sunt cele mai slabe patru luni pentru piete si vom vedea noi minime in octombrie.

“Toata lumea sta in acest moment in expectativa. Bani in piata sunt, dar oamenii tin de ei. Daca ai bani poti avea si oportunitati”, a mai spus Dragolea.

Bursa de la Bucuresti traverseaza azi o noua sedinta de scaderi, insa lichidatea se mentine in continuare foarte redusa, la ora 15:10 fiind realizate tranzactii in valoare de circa 1,4 milioane de euro.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu