Vineri, 04 aprilie 2014

Valentin Ionescu a fost concediat din functia de director general al BVB

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a decis in sedinta de azi incetarea contractului de mandat al lui Valentin Ionescu, dupa ce acesta nu si-a indeplinit angajamentele asumate la preluarea postului, potrivit unui comunicat.

“Hotararea Consiliului Bursei a avut in vedere urmatoarele considerente: Nu a indeplinit nu sunt motive care sa incredinteze consiliul Bursei ca va indeplini angajamentele de performanta asumate la preluarea postului, tinta principala contractuala fiind indeplinita in proportie de 10%. Activitatea manageriala: Nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB in vederea atingerii tintelor planificate carora le-a acordat o importanta redusa, iar ca urmare a implicarii insuficenta, riscurile operationale au crescut nejustificat (oferta publica Petrom, nesuprvegherea intermediarilor implicati in operatiunile cu unele dintre produsele structurate).

Contactat de EconomicTimes.ro, Valentin Ionescu nu a vrut sa comenteze decizia luata de administratorii BVB.

Hotararea de azi survine sanctionarii in cursul lunii august cu avertisment.

In septembrie, mandatul lui Valentin Ionescu la conducerea BVB fusese prelungit cu sase luni.

“Cu aceasta ocazie s-a solicitat domnului Valentin Ionescu un plan de redresare rapida, plan care a fost intocmit neconcludent si nu a convins Consiliul Bursei”, se mentioneaza in comunicat.

Pana la numirea unui nou director general, postul va fi girat de catre directorul general adjunct Alin Barbu.

Lasati un comentariu