Vineri, 11 aprilie 2014

Valoarea initiala a IPO-ului iFond Gold, subscrisa deja de investitori

Sursa: prospect iFond Gold

Subscrierile in oferta publica initiala a fondului iFond Gold (IFG)  au depasit deja valoarea initiala a ofertei de 10.000 de unitati de fond, cu o saptamana inainte de inchiderea ofertei, potrivit informatiilor furnizate de brokerii de la Intercapital care au lansat acest fond. Avand in vedere ca valoarea initiala a ofertei a fost depasita, aceasta va fi majorata pana la un maxim de 50.000 de unitati.

Cel putin pana in prezent, interesul investitorilor pentru iFond Gold este putin mai ridicat fata de IPO-ul pentru iFond Financial (IFR), derulat in vara tot de brokerii de la Intercapital . Totusi, spre deosebire de acea oferta,  cea mai mare parte a unitatilor de fond a fost subscrise de aceasta data de investitori institutionali.

„Fata de oferta pentru iFond Financial, interesul investitorilor institutionali este ceva mai ridicat comparativ cu cel al investitorilor de retail. Ponderea investitorilor institutionali in volumul subscris pana in prezent este mai mare decat a investitorilor de retail, in timp ce situatia era inversa in cazul iFond Financial. O posibila explicatie pentru acest lucru este aceea ca iFond Gold este un produs mai sofisticat care este mai usor de inteles de investitorii institutionali”, a declarat, pentru EconomicTimes.ro, Adrian Lupsan, directorul general adjunct al societatii de brokeraj Intercapital Invest.

iFond Gold este un fond de investitii a carui performanta va depinde foarte mult de ceea ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana si de evolutia aurului. Fondul intentioneaza sa plaseze 40% din activ in actiunile Gabriel Resources, compania ce detine 80% din Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). In acelasi timp, alte 20% din activul fondului ar urma sa fie plasate in actiunile European Goldfields, compania care detine 80% din proiectul dezvoltat la Certej in Muntii Apuseni.

Pe de alta parte, performanta iFond Financial depinde foarte mult de evolutia Fondului Proprietatea, in conditiile in care 50% din activul fondului este plasat in titlurile FP.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu