- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Volatilitatea creste din nou, aurul revine in forta

Posted By admin On 30 august 2011 @ 17:21 In Opinii,Piete globale | No Comments

O parte din bancile europene ar putea sa nu fi inregistrat corect pierderile relative la Grecia

Autoritatea europeana pentru piete financiare a confirmat ca a primit o scriosare din partea IASB (International Accounting Standards Board) discutand despre marcarea insuficienta in bilanturi a pierderilor din detinerea de titluri grecesti, in raportarile unor banci. Desi nu au fost singularizate limpede, in aceasta situatie ar putea fi conform unor informatii BNP Paribas – care insa a dezmintit afirmatiile, spunand ca provizioanele au fost agreate impreuna cu auditorii. In paralel cu scaderile din pietele de actiuni, aurul a inregistrat un salt spectaculos, de aproape 40 de dolari/uncie in mai putin de o ora.

[1]

Sursa: XTB

Declaratiile lui Charles Evans, membru cu puteri de vot in FOMC, au pus umarul la renasterea interesului pentru aur. Economia se afla intr-o miscare laterala, si revenirea nu este sigura, in timp ce piata muncii ofera o imagine convergenta cu recesiunea, a firmat el. Presiunile inflationiste nu sunt atat de puternice pe cat cred “unii”. Desi urmatorul pas al Fed nu este stabilit, el ar favoriza o relaxare suplimentara. Silueta QE3 a capatat astfel un contur si mai clar, nefiind insa de ajutor decat metalelor pretioase si petrolului si mai putin pietelor de capital.

Preturile imobiliare cresc fata de luna precedenta in iunie, ramanand insa in scadere anualizata; increderea se prabuseste

Indicele S&P/CS al preturilor in 20 de orase importante din SUA a scazut anualizat cu 4,5%, creand o imagine mai buna decat asteptarile pentru un sector urmarit cu atentie de catre Federal Reserve. In raport cu luna mai, iunie a adus a treia crestere consecutiva, semn incurajator tinand seama ca niciun oras nu a inregistrat noi minime in iunie. Cu toate acestea, perspectiva de ansamblu este mai degraba de stabilizare. Impulsul favorabil a fost anulat de scaderea drastica a increderii consumatorilor. Indicele Conference Board a scazut la 44,5 de la 59,2 (!) in iulie. Un nivel mai coborat a fost atins doar in aprilie 2009, cand pietele de actiuni erau in apropierea minimelor (US30 levita in jurul a 7000 de puncte). Interventia Fed in aceasta situatie devine mai probabila, din moment ce un consumator lipsit de curaj nu va imprima prin cheltuielile sale un impuls hotarat economiei.

[2]

Sursa: forexfactory.com

Comentariu de Claudiu Cazacu, analist piete financiare in cadrul societatii de brokeraj X-Trade Brokers


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/volatilitatea-creste-din-nou-aurul-revine-in-forta/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/volatilitatea-creste-din-nou-aurul-revine-in-forta/30a11gold/

[2] Image: http://economictimes.ro/volatilitatea-creste-din-nou-aurul-revine-in-forta/30a11conf/

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.