Duminica, 19 ianuarie 2014

Vreti randamente bune pe urmatorii 7-10 ani? Investiti sume mici in mod constant

Dan Popovici, director de investitii in cadrul OTP Asset Management, compania care administreaza OTP Obligatiuni, fondul de investitii cu cel mai mare randament pe primele noua luni ale anului, este spune ca disciplina si investitiile repetate sunt secretul in obtinerea unor randamente bune pe termen lung.

“Fiecare investitor trebuie sa vada ce isi doreste si pentru ce face investitia respectiva. Eu raman in continuare la parere ca, un portofoliu diverisificat, spre exemplu cu o parte din sume alocate actiuni si o alta parte spre obligatiuni, in care sa investeasca nu neaparat sume mari, dar sa aiba o constanta de exemplu lunara, pe un orizont de timp mai lung, de 7-10 ani, pentru pensie de exemplu, poate sa aduca randamente foarte bune. In momentul in care investesti constant si esti disciplinat, cumperi la toate preturi si dintr-o data media ta de achizitie este mai buna decat ai intrat o singura data”, a declarat Popovici.

El a subliniat ca pentru un randament bun pe termen lung, trebuie sa investesti o suma mica dar in mod constant.

“Cu cat reusesti sa iti creezi un portofoliu mai diversificat, cu atat sansele de protejare a capitalului si de obtinere a unor randamente interesante sunt mai mari”, a adaugat Popovici.

“In primul rand investitorii trebuie sa-si stabileasca si orizontul de timp de investii. Cand isi structureaza portofoliul trebuie sa tina cont, de exemplu, daca au nevoie de o anumita suma peste 5 ani si isi planifica ceva si peste 10 ani”, a spus Silviu Enache, director piete de capital in cadrul OTP Bank.

In ceea ce priveste asteptarile pentru evolutia pietei in perioada urmatoare, Dan Popovici spune ca este foarte important ce se va anunta pe 23 octombrie si pe 3 noiembrie.

“Care vor fi solutiile si cum vor fi puse ele in practica. In momentul de fata exista oarecare optimism pe piete, chiar daca este evident ca nu va fi o solutie definitiva care va rezolva intreaga problema a datoriilor suverane. Este posibil ca, in conditiile in care pietele vor considera ca solutia este apropiata de necesitati, sa vedem in anul 2012 piata de actiuni evoluand pozitiv”, a spus directorul de investitii al OTP Asset Management.

Reprezentantii firmei de administrare a investitiilor spun ca se asteapta ca si anul viitor investitorii sa fie mai interesati de fondurile care isi plaseaza banii in instrumente cu venit fix, motiv pentru care produsele noi de anul viitor vor fi tot in clasa instrumentelor cu venit fix.

Acestia se asteapta in 2012 la o crestere a activelor administrate cu 30-40%.

Lasati un comentariu