Duminica, 23 noiembrie 2014

Vulcan-ul lui Tender va emite obligatiuni pentru a gasi o parte din finantarea de pana la 100 de milioane de lei de care are nevoie

Conducerea Vulcan Bucuresti (VULC), o companie specializata in productia de generatoare de aburi si structuri metalice, va cere aprobarea actionarilor pentru lansarea unei oferte publice de vanzare de obligatiuni, potrivit informarii transmise la Bursa.

Oficialii Vulcan nu au precizat valoarea ofertei, mentionand doar ca prospectul urmeaza a fi aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

La finele lunii mai, actionarii Vulcan aprobasera de finantari de orice tip, inclusiv prin credite sau majorarea creditelor existente, in limitele valorii de 100 milioane de lei (circa 24 milioane de euro).

Tot atunci, actionarii aprobasera si accesarea de fonduri structurale europene pentru o investitie de pana la 30 milioane de lei, pentru achizitionarea unei “linii automatizate de fabricati pereti membrana”, necesara pentru extinderea fluxului de fabricatie.

Oficialii Vulcan cer din nou aprobarea pentru atragerea de fonduri europene si in cadrul Adunarii Generale Extraordinare, pe care au convocat-o pentru 14-15 iulie.

Vulcan este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, prin intermediul Grupului Energetic Tender, care detine 73,24% din actiuni. Actiunile Vulcan sunt listate pe piata RASDAQ, capitalizara bursiera a companiei fiind de 6,2 milioane de euro.

Compania a obtinut anul trecut un profit net de 350.000 de lei, in scadere puternica fata de castigul de peste doua milioane de lei din anul precedent. In aceeasi perioada, afacerile Vulcan au scazut cu 12% pana la 80,3 milioane de lei (19,4 milioane de euro).

Potrivit unor declaratii ale reprezentantilor companiei, citate de Ziarul Financiar, pentru acest an este asteptata crestere a afacerilor de 50%, pana la un nivel de 120 de milioane de lei (28,5 milioane de euro). Aceeasi sursa preciza ca in primul trimestru, comenzile Vulcan au urcat de circa 2,6 ori comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, la un nivel de 7,9 mil. euro, productia fiind indreptata cu precadere spre exportul in tarile din Uniunea Europeana.

Oficialii companiei au mai spus ca anul trecut criza a criza a fost atat de puternica, incat obiectivele fixate initial pentru 2009 au fost reprogramate pentru acest an.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu